Program


Arany-Trip - mindhárom előadás

Arany-Trip - mindhárom előadás

A 16. születésnapját ünneplő Litera irodalmi portál színházi és filmbemutatója.

A Litera irodalmi portál kiváló társaságban, a 200 éves Arany Jánossal ünnepli 16. születésnapját a Trip hajón, ahol három kortárs felolvasószínházi bemutató, egy filmbemutató és véget nem érő ünneplés várja a közönséget.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 17. szerda, 17:00

SZÍNRE VITT BALLADÁK

Vajon mi történne Arany János balladáinak hőseivel – Ágnes asszonnyal, Szőke Pannival, Pörge Danival, Kund Abigéllel vagy Rebi nénivel –, ha az eredetitől gyökeresen eltérő helyre, időbe és körülmények közé sodorná őket a sors? A Litera 2018-ban hét szerzőt kért fel egyfelvonásos drámák írására, Arany-balladák témájára. A zsűri által legjobbnak ítélt három művet kiváló rendezők és színművészek szólaltatják meg a Trip hajón.

SZÉKELY CSABA Vörös Rébék drámáját Csizmadia Tibor rendezésében Bozó AndreaKaszás Gergő és Tóth József játssza; KOVÁCS DOMINIK és KOVÁCS VIKTOR Bérnász című művét Antalóci DorottyaHegedűs D. GézaKútvölgyi Erzsébet és Schell Judit adja elő, Hegedűs D. Géza rendezésében. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND drámáját A bűn címmel Eszenyi Enikő dolgozta fel, olyan színészekkel, mint Hajduk Károly és Szilágyi Csenge.A dramaturg: Lőkös Ildikó.

 

ARANY-ÚT ROAD MOVIE

A felolvasószínházi előadásokat követően a Litera az alkotók jelenlétében bemutatja Arany-út című road movie-ját. 2018 tavaszán a Litera stábja Arany János nyomába eredt, bejárta a költő életének főbb helyszíneit, Nagyszalonta, Debrecen, Nagykőrös, Geszt, Budapest és egy kakukktojás, Nagyvárad állomások érintésével. Főszereplők: Szilasi László (a tudós), Simon Márton (a költő), Horváth Kristóf Színész Bob (a színész). Rendező: Ruszthi Zsolt. A stáb: Csejdy András, Deberling Norbert, Nagy Gabriella, Udud Levente, Valuska Gábor, a Bob és Bobék Orchestra (Bakos Bettina, Dévényi Zoltán, Oláh Máté Edmond és Színész Bob), valamint Zsolti a volánnál.

 

16 ÉVES A LITERA

A 2002-ben indult irodalmi portál a Trip hajón ünnepli 16. születésnapját.

 

Jegyek: A három előadásra 2.018 forintért, egy előadásra 1.009 forintért váltható jegy. A filmbemutatóra és az Arany-tripet záró partira a belépés díjtalan.

 

http://www.litera.hu/

https://www.facebook.com/Litera.irodalom/

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!